30 Års Jubileum

Hei alle sammen,

Medlemmer og besøkende på vår nettside.

I år kan Kystlaget feire 30 År med langsiktige planer og traust arbeid for å ivareta og ta vare på kystkulturen  i regionen vår, ved og på sjøen - gjennom bruk - så langt dette er mulig.

Nå ble året 2020 svært annerledes enn vi så for oss da vi startet med planleggingen av Jubileumsfest for oss selv i Kystkultursenteret nede i Skjeviga denne sommeren.

På grunn av Pandemien som har råket hele verden, og smitteverntiltak pålagt av myndighetene her hjemme, har vi valgt å utsette selve Jubieumsfesten til neste år.

 

Kystlaget ble etablert 06 Juni 1990, så det hadde jo passet bra at denne datoen falt på en Lørdag i år.

Oppmerksomhet skal vi allikvel prøve å få med å arrangere en stand i byen denne dagen, hvor vi i tillegg til å dele ut et flott nytt hefte som er trykket opp i anledning Jubileet, har effekter for salg. Og så håper verve nye medlemmer.

Kystlaget er nok mest eksponert gjennom og kjent for "Badebåden" og turenen til Raet nasjonalpark, som vi kjører med skøyta vår "Østerøy", men vi har også flere småbåter ved brygga inne i Skjeviga , som kan disponeres  av medlemmer som gratis (mot å dekke drivstoff) kan benytte dise etter nærmere avtale med de rspektive fadderne for disse båtene. 

 

På standen på Lørdag vil vi stille ut den nybygde seil-sjekta vår - bygget i Bua i Skjeviga gjennom profesjonell kursholder, i et prosjekt støttet av Studieforbundet - bygget gjennom sist vinter og  vår. Den blir stående ved standen på land på en tilhenger, men vi vil reise riggen slik at man kan se seilføringen som den skal rigges for.

Vi tar også med tilhengeren med de to gamle sjektemotorene.  En som startes, og en som er tilrettelagt med kutt i snitt av motoren, slik at man kan se hvordan stempler og ventiler sammen med forgasser og tennplugg, får motoren til å gå.

Vi håper å se mange av dere nede ved Sorenskrivergåren ved havna i Grimstad i morgen Lørdag 06 Juni, mellom kl 11:00 til kl 14:00, for å vøre med på å gi Kystlaget oppmerksomhet. Heldigvis har værmelding snudd og vi håper se sola i morgen.

Velkommen innom standen til alle.

(vi kan desverre ikke tilby noe servering i disse Covid tider)

 

TEE/Leder - Kystlaget Terje Vigen 

 

 

-vi har en liten bildekavalkade øverst på siden som viser endel av våre mange aktiviteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyeste kommentarer

20.10 | 07:15

Hei!
Finnes det en oversikt over de varpepålene og fortøyningsringene som dere har malt opp og fikset i Grimstadskjærgården? Altså hvor de eksakt ligger?

28.06 | 18:04

Vi har flere slike i Sør-Gjeslingan i Vikna, men intet velikehold. Jeg har malt dette med lakkmaling

04.09 | 10:23

Hei, kan en eller annen rette www.homborsundfyr.com
Til www.homborsundfyr.no
På forhånd takk.

22.12 | 22:20

Flott båt! Er interessert hvis det planlegges flere kurs.